fredag 2 december 2016

Annorlunda adventspynt ;)

Så här års brukar det vara fullt upp med att städa och pynta huset, köpa julklappar, förbereda julmat och  mycket mer.
Som om det inte räckte ägnar vi oss i år åt att dessutom renovera. Vi gör om "mellanrummet", rummet mellan köket och sovrummet, där jag haft min vävstol innan jag fick stor och fin vävstuga i källaren.

Mellanrummet har stått tomt länge, vi har rivit ut strukturtapeter och trist matta.
Taket är målat och garderoben som var platsbyggd krävde en del fixande innan det kan bli nytt och fräscht.
Och nu senaste veckan har jag tapetserat. Det är en aktivitet jag egentligen tycker om, men det är ju inget jag gör särskilt ofta. Stora, rosa magnolior fyller nu väggarna och vi längtar efter att lägga in den ljusa ask-parketten. Sen är det nästan bara golvlister kvar innan vi kan möblera och inviga det "nya" rummet.

Och när vi är färdiga kan det inte heta "mellanrummet" längre. Ett mellanrum är ju egentligen ingenting, bara ett tomt utrymme. Vårt nya fina rum blir vår julklapp till varann. Och det kommer säkert att kallas "Magnolian".


1 kommentar: