onsdag 28 december 2016

Lillejulafton

Nu har det gått många dagar sen jag skrev här. Det beror inte på nån avsaknad av positiva saker att skriva, utan snarare avsaknad av tid. Eller om en ska vara noggrann: tiden är lika som alltid, men det beror på hur en prioriterar. Så sanningen är att jag inte prioriterat bloggen på sistone, men det ska jag föröka ta igen nu. Jag skulle kunna skriva ett jättelångt inlägg om allt gott jag varit med om under julen, men jag delar upp det och gör några stycken inlägg. Detta är det första.

Egentligen började vi ju vårt julfirande ett bra tag före jul. Vi hade ju en julafton tillsammans med sönerna när de var här båda två. Det har jag skrivit om i Tre högtider på tre dagar. Och det var verkligen julafton för mig den stund då hela familjen fanns i huset samtidigt, något som vi inte trott skulle bli möjligt. Men den eftermiddagen jag kom hem från jobbet och fick fika ihop med hela gänget var ren och skär lycka.

Och sen har vi fortsatt att fira jul gång på gång. Dagen före julafton kom Waseem hit och vi började med att klä granen tillsammans. Det blev lite "more is more" kan man väl säga. Många många kulor och en hel del glitter. Jag tycker den är jättefin.När vi ätit middag spelade vi paketlek. Vet inte om vi har samma regler som andra. Vi turas om att slå med tärning och när man får 6 väljer man ett paket från högen. När alla paket är slut öppnas de och sen börjar vi slå tärningen igen. Får man 6 tar man ett paket från någon annan. Får man 1 väljer man ett paket från någon och ger till någon annan. Detta brukar vi hålla på med ett par minuter.
Eftersom Waseem fick ett yatzy övergick vi till att spela det en stund.Och sen fikade med de kakor som vi gärna har till jul.
Vi skrattade nästan hela eftermiddagen. Tänk vad gott det är att vara tillsammans! Och familj är så mycket mer än blodsband.
Mitt i alltihopa knackade två tomtar på dörren och sjöng och spelade dragspel för oss (hunden blev helt vild och måste kastas ut på baksidan) och delade ut frukt.
Så mycket julglädje!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar