torsdag 15 december 2016

Tre högtider på tre dagar

Båda sönerna är hemma på besök några dagar.


Det bringar oss stor glädje glädje att få ha dem här. Att umgås, prata och skratta. Men också att bara vara, att var och en gör sin egen grej men vi är på samma ställe. Vardagskänsla. Som när jag stökade i köket och en av dem satt i soffan med dator och hörlurar. Vi pratade inte. Men han var där. Han var glad. Jag var glad.

Vi passade på att fira jul i måndags. När jag kom från jobbet träffade jag grabbarna som fick prova ut lite julklappar. Sen hjälptes vi åt att fixa just de sorternas julmat vi själva ville ha. Instrumental julmusik i bakgrunden, många tända ljus, god mat, julmust, presenter, glädje.
Dagen efter var luciadagen. Jag tycker verkligen mycket om lucia, men sedan barnen blev vuxna har jag inte så många luciatåg att gå och titta på. Jag får nöja mig med tv:s sändning, och de figurer som står på en bänk hemma.


På onsdagen var det Mikaels födelsedag. Det är länge sedan jag fick duka en frukostbricka till någon av mina barn, så bara den lilla gesten gladde mig. På kvällen kom mormor och morfar och vi firade honom med fika. blommor och presenter. Tänk att glasögonen blev klara precis rätt dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar