fredag 12 februari 2016

5 år

Idag för fem år sedan åkte jag ut till Jonas. Jag var mentalt sliten och nedgången, mina inre brunnar hade sinat, jag var kraftlös och deprimerad. Jag kom för att få en kram, vänner emellan, för att om möjligt fylla på av närhet och beröring.  

Men i den omfamningen hände något ingen av oss kan förklara. Gud fick våra hjärtan att slå i takt med varandra och att slå för varandra. Vi insåg båda att här - i den andres armar - hör vi hemma. Den enda möjliga vägen vidare var tillsammans. 

Och så är det fortfarande. Så mycket som möjligt vill vi vara tillsammans, göra tillsammans och dela med varann. Och när vi måste vara på olika platser bär vi ändå varann i våra hjärtan. 

I glädje och sorg, sommar och vinter, skratt och tårar, arbete och vila, skog och hav, jakt och odling, fest och vardag... Alltid tillsammans. 

Redan fem år. Det känns som nyss som Bimbim hälsade mig välkommen i hallen och Jonas bjöd på gott kaffe.

Bara fem år. Så mycket vi har gjort och upplevt. Så avlägset det tidigare livet känns.

Jonas. Min älskade. Grattis på 5-årsdagen. Tack för allt tillsammans. Jag har älskat dig oändligt mycket sen det där ögonblicket i din soffa. Jag kan inte leva utan dig.


Dina ögon som glittrar av kärlek när de ser på mig. Din värme. Din omtänksamhet. Din styrka och din svaghet. Ditt lugn. Din vilja att dela allt med mig. Din gudsrelation. Din relation till mina ungdomar. Din trofasthet till många människor. Din envishet. Din samlariver. Din noggrannhet. Ditt kunnande. Dina frimärken och dina spännband. Ditt behov av mig i sammanhang med mycket folk. Din hund. Din jakt och andra intressen. Dina syskon och deras familjer. Dina stora, starka händer som inte klarar värme. Din matlust. Din förmåga att njuta av det som är. Ditt sätt att trösta mig och lyfta mig när jag är nere. Ditt tålamod. Din knasiga humor. Dina skrattrynkor vid ögonen. Dig helt enkelt. Jag älskar hela dig!

En av de allra första dagarna

Sol och glädje

Första fikat i nya växthuset

Ganska nyförlovade

Kallt om nosen, varmt i hjärtat

Midsommar -13

Blåsigt vid Ale stenar

På vinterbröllop

Norra Öland

På väg till bröllop igen

Bygger jakttorn

Bröllopsfoto i skogen

Bröllopsresa på Teneriffa

Sensommar -14

Österlen -15

Min 50-årsdag

Sommaren -15

1 kommentar:

  1. Vilken ljuvlig kärleksförklaring!
    Grattis och Guds rika välsignelser över er ❤️

    SvaraRadera