tisdag 16 februari 2016

Vårliga växter

Häromdagen köpte Jonas och jag några lökväxter och tanken var att jag skulle arrangera dem lite. Men det har kommit annat emellan och orken har inte räckt till.
Idag blev det av. Tidigt på eftermiddagen gick hunden och jag en promenad. Jag hade med mig sekatör och en papperspåse så jag kunde få med mig blåbärsris, björkris och kvistar av vide med små utsprungna "kissar" hem.
Lite senare spred jag ut växter, kvistar, vaser och pynt över hela diskbänken och satte igång. Jag hade hur trevligt som helst med mitt pysslande. Och jag blev supernöjd med resultatet. Men också uttröttad. Mycket vila gick det åt efteråt.
Det blev fyra olika arrangemang.

Lilarutig kungsängslilja och en enkel kvist vide i en cylinderformad vas med lite fint grus i botten. (Insåg att jag önskar mig en ännu högre sådan vas. Får hålla ögonen öppna efter det.)Stommen till en krans fick bli ett slags "bo" med många vita pärlhyacinter, lite vide, ett stort ägg och en pastellfärgad rosett. Den här är nog den jag blev mest nöjd med.När jag fotade arrangemangen insåg jag att de här två passar fint ihop. Båda har videkissar och färgen på rosetten stämmer bra ihop med kungsängsliljans rutor.De blå pärlhyacinterna har nog redan passerat bäst före datum och behövde mycket stöd så jag fyllde på med en hel del blåbärsris. I ena kanten vit kungsängslilja som ännu inte slagit ut, och lite vide.En kruka snöklocka återstod. De fick sällskap av björkris i en glasvas där man kan se de fina rötterna.Lite bra att lökarna kommit olika långt. Somliga är snart överblommade, andra är bara i knopp. Förhoppningsvis varar det fint ett tag framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar