lördag 6 februari 2016

Munkabälte i gråskala

Idag var det dags att börja väva igen.


Det är min tredje sjalväv i bomull. Den första var i rött och guld, den andra i blått och den här blir i grått, svart och vitt. Varpen är fem meter och kommer att räcka till två sjalar. Den ena blir till mig, och den andra kanske till sonen O.


Tekniken är munkabälte och det har jag inte testat förut. När jag varpade visste jag inte hur många trådar jag behövde och det var inte förrän när jag började solva som jag räknade ut det. Då visade det sig att jag hade några trådar för mycket. Så nu är det lite snett pådraget jämfört med var väven går genom skeden. Hoppas det inte blir några problem.


Provar några olika inslagsordningar. Alla blir snygga på sitt sätt.
Så kul att väva så jag inte kan sluta. Vävde nästan en halv sjal idag.
Stackars alla människor som inte upptäckt hur kul det är att väva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar