onsdag 27 januari 2016

Spade och pussel

Jag har lyssnat på tal av statsminister Stefan Löfven idag. Men inte bara honom. Läser man tidningsartiklar idag och till och med Linneuniversitetets facebookstatus kan man tro att det bara var han och universitetets rektor Stephen Hwang som deltog vid det första spadtaget för bygget av det nya stadsintegrerade universitetet i Kalmar hamn. Men det är fel. De var sex personer som hjälptes åt. Tre av dem höll tal, förutom de två ovan nämnda också Erika Angelsmark, vice ordförande för studentkåren Linnéstudenterna.

Med på scenen var också Pierre Olofsson, VD för Skanska Sverige, Peter Leimdörfer, ordförande för Svea Fastigheter och Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar.


När det var dags för spadtaget visade sig det vara av annorlunda sort. De inblandade la varsin pusselbit som tillsammans formade en bild av hur det kommer att se ut när bygget är klart. Statsministern la första pusselbiten. Den sista - den som fullbordade bilden - las av kvinnan som representerade studenterna, framtiden. Det kändes bra.Kallt och blåsigt var det att stå där. Men lite högtidligt och kanske lite känsla av "historiens vingslag". Kaffe och god muffins var inte heller dumt.


Två saker vill jag uppmärksamma. 
Från början var det tänkt att vara sex män som tog spadtaget. Men tack och lov har regeringen en policy och följer den. Statsministern kunde gärna delta MEN BARA OM DET FANNS KVINNOR MED. Tack! Det borde inte vara en stor sak. Det borde vara självklart. Men som samhället ser ut så gläder det mig att någon har en tydlig linje och håller den.
Erika var dessutom den enda som var klädd för att matcha uppdraget. Kolla vad fint hennes mössa stämmer med prickarna i Linnéuniversitetets logga!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar