söndag 31 januari 2016

Sista

Igår var sista jakt-dagen för den här säsongen. Imorgon får man inte längre släppa hund och inte skjuta älg eller rådjur. Så trots en ganska trist väderprognos samlades vi i gryningsljuset för att prata en stund, fördela passen och sätta igång. Jag valde för en gångs skull det pass vi kallar Björken, mest för att där skulle jag få en del skydd mot den bitande vinden. Allteftersom vi ropade oss klara började duggregnet falla. Hundföraren och Jussi började söka igenom såten. Men antingen var Jussi trött idag, eller också fanns det inte färska spår av djur för han höll sig ganska nära sin husse och stack bara iväg på någon kortare runda.
Kaffe och macka värmde gott i pausen.
Sen var det dags för mig och en annan hundförare att samtidigt släppa våra hundar. Om Daisy fick upp något spår vet jag inte, men Bimbim gjorde det. Hon drev iväg några vändor, bl.a. ett tillfälle då hon antagligen fick upp hare för hon skallade så det sjöng i skogen, och fort gick det. Men ingen av oss kom till skott.
Regnet tilltog rejält periodvis så vi var en skara ganska blöta jägare och hundar som tackade varann för den här säsongen, lämnade skogen och gav oss av hemåt.


Idag har Jonas plockat ner det sista av julen när han tog bort utegranarna. Ja det är väl dags nu. Visserligen uppskattar jag när de står och sprider lite ljus. Men allting har sin tid och julen är oåterkalleligen slut. Idag var kyndelsmässodagen och jag har förstått att för somliga är det den riktiga slutpunkten för julen.

Söndag eftermiddag och jag har som vanligt uppdaterat kyrkans hemsida. Men det var för sista gången. Det känns lite vemodigt trots att det är mitt eget val. Nu får vi se vad som ligger framför. Kanske helt andra uppgifter i Guds rike. Tacksam för det som varit


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar