söndag 10 januari 2016

Avslut och början

Vävstolen står tom och naken igen. Jag klippte ner den blå sjal-väven häromdagen när det inte gick att få ett riktigt skäl längre.

Den sista sjalen blev kortare än jag ville, men den är väldigt snygg i randningen. Tack vare dotterns uppmaning att väva på inspiration och inte nödvändigtvis så regelbundet så fick den här sjalen smala och breda och pyttesmala ränder. Men gåsögon i allt. Jag är väldigt nöjd.Så nu knyter jag frans. De tre första sjalarna har fått drejad frans, men nu har jag knutit annorlunda (vet inte vad tekniken kan heta). Mycket snabbare att göra och snyggt på ett annat sätt. En sjal kvar att knyta. Undrar vad jag ska välja.


Parallellt med att jag avslutar de blå sjalarna påbörjar jag nästa projekt.
Jag har massor av garn i källaren och skulle kunna hitta på "vad som helst". Men i dagsläget står allt i lådor så det är svårt att få överblick. Dessutom har jag ingen ny idé om vad jag ska göra. Det skulle jag väl kunna fundera ut, men det tar ju en stund. Och eftersom vi skulle till mamma och pappa igår, så ville jag passa på och använda hennes varpa. Så det blir en sjalväv till. Föga fantasifullt kanske. Men lagom lätt. Den här kommer att gå i gråskala, vävas i tekniken munkabälte och varpen räcker bara till två sjalar. En till mig och en till sonen O om han är intresserad.Mannen tog en selfie med mig och varpan :D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar