tisdag 5 januari 2016

Snö och blommor

På kvällen annandag jul kom några snöflingor och sen dess har det varit minusgrader så den lilla snö som kom då har fått ligga kvar. Och det har faktiskt fyllts på lite, lite då och då. Idag snöade det så pass att det var lönt att skotta. Och ljuvligt med en skogspromenad. Jag och dottern tog med hunden och kamera och gav oss ut. Många vackra vyer med snötyngda grenar, julkortsvarning, rosaskimrande himmel i skymningen, lätt snöfall. Och på många av korten en glad och sprallig hund som rusade hit och dit. Visserligen fick jag nöja mig med mobilfoton eftersom kamerabatteriet var ganska urladdat. Men vi fick en trivsam promenad med hög njutningsfaktor i skogen där snön dämpade ljudet allt var fridfullt.
När jag var som mest förkyld och dålig köpte Jonas rosor åt mig. Vita och rosa och ljuvliga. De vita står sig men alla de rosa har blivit trötta i nacken. För att om möjligt rädda situationen ytterligare någon dag skar jag ner dem rejält och placerade dem tätt i en vid vas där alla fick stöd. Effekten blev mycket bättre än jag föreställt mig. Kompakt rosa skönhet. Inte alls någon nödlösning.
Det finns så många blommor jag tycker om. Och så här års älskar jag verkligen amaryllis! Varje år måste jag köpa några stycken. Och eftersom andra vet att jag gillar dem brukar jag få några. Jag sparar alltid lökarna och ibland väljer de att blomma igen. Så det blir många amaryllis i många färger. Just nu ser det ut så här på bänken mellan köket och vardagsrummet. Njutning i form av stora klockor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar