fredag 24 juli 2015

Viltsafari i vår egen skog

Jonas och jag körde en runda i vår jaktskog. Ja, vi äger inte skogen men vi har arrendet på jakten. Det är en ganska vanlig kvällsaktivitet för oss att köra en sväng och kolla efter djur. Ibland ser vi inget större än en gråsparv men ibland ser vi några av de djur vi är intresserade av att jaga när det blir säsong för det.

Ikväll fick vi se tre älgar och två rådjur! Riktigt trevlig kväll alltså! Först två kor/kvigor (det ser man inte skillnad på) vid två olika tillfällen. Båda stod kvar och lät sig inte störas nämnvärt av att vi tittade på dem.


Eftersom man inte kan veva ner rutan på passagerarsidan får jag snällt nöja mig med att fota genom den. Men när vi tittat på den andra en stund testade jag att öppna dörren och fick några kort med avsevärt bättre kvalitet.


Lite senare sprang en stor, svart älgtjur förbi oss i god trav. Åtta taggar hade han nog. Inte en slump att han undgått jakten i flera år, det var en herre som begrep att hålla sig undan från människor och bilar även när det inte är jaktsäsong. Det var oss han sprang undan från. Jag hann inte fånga honom i kameran. Men på näthinnan finns ett vackert minne av en ståtlig älg.

Ett av rådjuren såg vi bara öronen av, när de stack upp över kruståteln på ett hygge. Det var inte mycket lönt att ta kort på. Kruståtel är visserligen mitt favoritgräs så jag hade ju kunnat fota det och "råka" få med ett par rådjursöron. Strax efter såg vi ett annat rådjur på andra sidan vägen och hon lät sig fångas på bild, även om det var en "rumpbild".


Så kunde jag inte låta bli att testa zoomen på min kamera, månen var så vacker ikväll. Och visst har jag en imponerande kamera. Jag är så nöjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar