torsdag 9 juli 2015

Österlen II

Nattens regn och dagens vind gav lägre temperatur än igår. Vi började dagen nere i Kivik, kollade på hamnen, hittade en liten trevlig affär och en massa fina hus och fiskebodar. Titta bara på det här fantastiska huset som är två gamla hus hopbyggda med ett stort växthus. Ett sånt skulle jag vilja ha!! Och sen körde vi till musteriet för att handla och ta en fika.Sen promenerade vi upp på Stenshuvud. Vi gick norrifrån, genom mörk thujaskog och stenig blandskog och uppför en massa trappor. Utsikten när man väl kommer upp är bedövande, ljuvlig och långsträckt. På ganska liten yta är det väldigt varierande natur.
 
Sen var det hög tid för lunch. Efter pizza gick vi in på Kiviks café och bageri för att dricka kaffe på maten. Och vilket guldkorn vi klev in på! Längst in på caféet fanns en rosa, vacker soffgrupp. Sån där man kan få titta på när man är på ett slott eller museum. Men här stod den och väntade på fikagäster. Och den var skön att sitta i. Jag var så trött av intryck, vind, promenad (och min vanliga trötthet) att jag nästan höll på att somna där i den tjusiga soffan.


Senare på kvällen återvände vi in till Kivik för att äta igen. Denna gång restaurang Lind som vi blivit rekommenderade. Inte undra på: riktigt god och riklig mat och suveränt trevlig service. Njutarkväll. Och sen strosade vi längs havet tillbaka till vårt b&b.

Länkar:
stenshuvuds-nationalpark
Kiviks café och bageri
restaurang LiND

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar