torsdag 9 juli 2015

Österlen III

Vår tredje dag på Österlen åkte vi ångtåg mellan Brösarps backar och S:t Olof. Det var en annorlunda och trevlig aktivitet, resan gick genom vacker natur och tåget var charmigt både på insidan och utsidan. Det var vi två och massor av barnfamiljer. Som vanligt i sådana sammanhang konstaterade vi att det är skönt med stora barn. Även om alla barn på tåget var glada och det inte var några stora konflikter nånstans, så var det en ganska häftig ljudvolym och hörselkåpor hade varit bra att ha. ;)


Tack vare tips från min syster tittade vi sen på Forsakar utanför Degerberga. Vilken otroligt häftig natur! Det var en ravin som var ca 500 meter lång och säkert 20 meter djup. Bokskog på ena sidan, tallar och blåbärsris på andra. Och nere i ravinen kändes det som om man inte längre var i svensk natur utan mera åt det tropiska hållet. Det var verkligen en upplevelse! (Fotona nedan kan inte alls visa hur det såg ut.) Jag har för mig att i skolan lärde man sig att Skåne är platt. Det har inte varit sanningen i den del av Skåne vi glatt oss över de här dagarna.


Sista anhalten på vår minisemester blev sen lunch på en golfrestaurang. Lite ovant utsikt över en utslagsplats, men varför inte?! Mätta och nöjda blev vi.

Och så glada över vår resa att vi inte riktigt ville åka hem. Men det blev ju så klart skönt att komma hem ändå, det gör det ju alltid.


Länkar:
Ångtåget på Österlen
Forsakar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar