lördag 18 juli 2015

Eriksberg

Sommaren är full av utflykter känns det som. Och det är underbart!



Idag tog vi med oss min mamma och pappa på heldagsutflykt med hemligt mål. Vi fick en fantastisk dag. Gott humör. Många samtal och skratt. Flödande solsken. Mumsig fika. Suverän lunch. Vacker natur. Och massor av vilda djur.



 

Vi körde till Eriksbergs vilt och safaripark mellan Ronneby och Karlshamn. Jonas och jag har varit där förut, och eftersom det var en så lyckad dag ville vi ta med oss mamma och pappa. Och dagen blev precis lika perfekt. Trots sol och värme var det många djur vi fick se. Stora hjordar av dovhjort, kronhjort, vicent, mufflon och vildsvin strövar fritt i parken. Vi såg faktiskt alla sorterna (men bara ett mufflonfår). Dessutom blommar både röda, vita, rosa och (tror jag) gula näckrosor där. Via CD i bilen får man information dels om djuren men också om gården och dess historia. Och även de sträckor man inte ser några djur finns det så mycket vacker och omväxlande natur att njuta av. Det här är verkligen en suverän upplevelse.



När man betalat och kört in, kan man stanna tills mörkret faller om man vill. Det tycker jag är rätt generöst. Men vi utnyttjade inte det eftersom vi hade några mil att köra hem efteråt och eftersom vi ändå fått se så många djur.
Mufflonfår som inte ville vara med på bild utan skyndade sig bort

Och när vi kom hem överraskade dottern med att ha bakat bullar. Mums!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar