onsdag 3 juni 2015

Höststorm i försommartid

Ute blåser det så det dundrar! Jag oroar mig för de små plantorna i pallkragarna. Hur mycket tål de egentligen?! Åtelkameran som fotograferar på rörelse skickar kort efter kort till min mobil. Inte för att det finns några djur framför den, utan för att trädet den sitter i gungar. Massor av foton på en pinne med en saltsten på alltså.

Jag känner mig snuvad på försommar, sol och värme. Vi är ju bortskämda med att maj brukar vara så njutbar. Men icke detta år. Det går ju inte att föreställa sig att vi är inne i juni om man går på vädret. Temperaturen får mig att ta på en tröja till och tända en eld i öppna spisen. Burr!

Enda fördelen jag kan uppbringa är att blommorna har kunnat stå och vara vackra länge i år. Vitsippsängarna lyste vita många veckor. Våra sagolika tulpaner förgyller fortfarande vår trädgård. (Fotona har Jonas tagit) Hägg och syrén blommar inte helt parallellt i år.
Det enda som ändå växer så det knakar är rabarbern. Jag har kokat flera liter saft och kräm några gånger. Ikväll gör jag "rabarberkaka till mor" igen. För vilken gång i ordningen har jag glömt. Få ingredienser, lätt att göra och SUPERGOD. Receptet är här:

RABARBERKAKA TILL MOR

2-3 späda rabarberstjälkar
2 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
flytande margarin
pärlsocker

Skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Smöra och skorpmjöla en rund form
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Rör ner mjölet. 
Häll i formen. Fördela rabarberbitarna på. 
Ringla margarin över och strö på pärlsocker.
Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter.
Njut den nygräddad.

Funkar med andra bär eller frukter också

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar