tisdag 23 juni 2015

Trädgårdar

Det finns några bloggar jag följer. Och via en av dem hittade jag en annan. - Det är ju så det funkar. - Som jag nog måste börja följa för de underfundiga och trivsamma formuleringarnas skull. Presentationen av bloggskrivaren börjar så här "En tant är alltid i sina bästa år. En tant gör det hon vill. Den här tanten leker gärna i familjens trädgård. Maken och katterna låter henne hållas men..." Visst vill man följa med in i den trädgården och i det sällskapet?! Välkommen med: http://tantotteskrufv.blogspot.se/

Två andra trädgårdar besöker jag titt som ofta här på nätet. Och drömmer om att få njuta av i verkligheten. Vi får väl se om och när det kan bli. De är nog ganska olika. 

Den ena finns geografiskt nära mig, bara nån timmes bilväg bort och i den hittar jag inspiration till min egen odling av grönsaker och ätbart. Här finns massor att se och lära, tips och recept. Drivs och odlas av en kvinna som är självförsörjande på grönt större delen av året, men som aldrig känns stöddig eller besserwisser-aktig. Låt dig inspireras: http://blogg.land.se/skillnadens-tradgard/

Och så trädgårdsprojektet jag följer bara för ögonfröjdens skull. Två trädgårdsmästare som uppenbarligen åstadkommit underverk i en sluttande trädgård genom att anlägga terrasser och ge dem olika funktion och prägel. De murar, gräver, beskär och planterar på en helt annan nivå än jag nånsin kommer i närheten av. Men vackert är det. Här finns ögongodis: https://tradgardmedutsikt.wordpress.com/

Och den här våren och sommaren får jag väl fortsätta drömma om att få besöka min egen trädgård. Den är minsann inte så inbjudande i regnet och blåsten. Ska det då aldrig bli varmt och soligt?! Varje gång jag vågar mig ut är det med saxen i näven för att mörda några (många) sniglar. Idag övervägde jag faktiskt att ställa ut elementet i växthuset igen, inte för att växterna behöver det, men för att göra det njutbart för oss människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar