söndag 28 juni 2015

Stensjö by

Hela fredagen blev en enda lång och härlig utflykt i närområdet. Eller så jättenära låg väl inte allt, men vi höll oss inom kända områden, vägar och platser vi inte sällan passerar eller besöker.

Först födelsedagsfika hos min syster i Almvik. Jättetrevligt!! Fyra av hennes ungdomar var hemma, och mamma och pappa kom också dit. Mycket prat och skratt. Vi gick en sväng i trädgården och gladdes över det som är vackert, kollade in hönsen och fick med oss varsitt purfärskt frukostägg.

Eftersom jag gjort en massa trevliga saker hemma i trädgården dagen innan var jag väldigt trött. Och sov en stund i bilen på väg söderut. Men det var när vi kommit ut på E22:an igen. Innan dess körde vi en liten kurvig och backig väg i vacker natur. Lunch hos Marsöfiskaren i Fårbo. Jättegott med rökt lax. Rekommenderas som lunchställe när man är på väg förbi. Läs mer här http://www.marsofiskaren.se/

Sen Stensjö by. Så underbart vackert! Husen är utslängda lite huller om buller i byn och sen har man dragit vägar och stigar runt, ser det ut som. Kulturlandskap med historiska anor. Promenadstigar som leder genom fantastisk natur. Det var fint, så fint! Och jag som inte hade någon kamera - morr! (Nedanstående är mobil-foton)

Stensjö by

Betade öppna marker

Virån
Medhavt fika på en av många fikaplatser i området. Då fick vi sällskap av några orädda gråsparvar. Jag har aldrig tittat på gråsparvar på så nära håll förut och alltså aldrig upptäckt hur söta de är. Och inte likadana, utan individer. De fanns runt oss hela tiden när vi fikade. Kanske ville de berätta något för oss.

Vi är små, och till synes grå och intetsägande, men egentligen är vi alla olika, och allihopa är vi vackra med fjädrar i skiftande nyanser.

Söta, godmodiga gråsparvar

Besök Stensjö by! Det är rofyllt, lantligt och idyllen personifierad.
Läs om byn här http://www.vitterhetsakad.se/kulturfastigheter/stensjo_by eller här http://www3.oskarshamn.com/sv/stensjo-by#overlay-context=sv/content/stensjo-by

Vindflöjel i Pataholm
 Sen körde vi söderut på alla små vackra vägar vi känner till: Vånevik, Påskallavik, Emsfors, Forsa, Mönsterås, Timmernabben, Strömsrum, Pataholm, Slakmöre. Men sen blev det 22:an de sista milen till Kalmar där vi skulle hämta Oskar. Vi väntade på honom vid Stensö fiskeläge.

utsikt från Stensö fiskeläge
Så mycket vackert på näthinnan idag. Finner inte ord för att beskriva det vackra och fantastiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar