fredag 29 maj 2015

Överraskningarnas Gud


"En sån Gud skulle jag kunna tro på, en sån Gud skulle jag lita på. Ja en sån Gud skulle allting bero på. Men det kunde bara vara en sån Gud." sjunger Ingemar Olsson och beskriver en Gud som liksom kommer underifrån, som är liten och vardaglig.

lyssna här på spotify

Jag gillar den sången. Men idag har jag gått och nynnat på refrängen men med ett annat perspektiv. Och det funkar ju, för Gud har så många perspektiv och dimensioner.

Jag har gått och tänkt på en Gud som är full av överraskningar, som är busig och rolig och glad. En Gud med glimten i ögat. Som full av kärlek skojar med mig.

Igår tjuvade jag mina tomater. Det var minsann på tiden! Massor av tjuvar skulle bort, och stora var de också. Och när så mycket grönska försvann upptäckte jag att flera av mina plantor var minsann inte ensamma i sina hinkar. Somliga hade sällskap av andra små plantor. I två av hinkarna var det en hel skock av andra plantor. Ganska roligt. Men jag vet inte vad det är. Så nu får jag gå här och vara nyfiken tills de behagar bekänna färg och avslöja vilka de är. Jag tänker sätta dem i ett par krukor och vänta och se. Det är ju lite som att vinna på lotto! Både roligt och spännande.


De små kan vara tomater och de stora kanske något ur gurksläktet. Kanske. Vad tror du? Jag tar tacksamt emot förslag och gissningar.

Jag är glad att jag har en Gud med humor. Och som ger mig något att se fram emot när jag minst anar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar