onsdag 6 maj 2015

Tacksamhet

Jag är så oerhört tacksam för så mycket i mitt liv! Idag är jag mest tacksam över att vi har en fantastisk trädgård.

Jag har en god vän som slutat vara tacksam. Hon menar att det goda hon har förtjänar hon och har hon gjort sig förtjänt av, alldeles själv. Med hennes argumentation kan jag säga att Jonas och jag har den här fina trädgården för att vi köpte just det här huset och för att vi lagt ner massor av tid och kraft för att upprätthålla och utöka det vackra. Jo visst. Men vi kunde inte påverka att just detta huset var till salu när vi ville köpa. Massor av träd, plantor och planering fanns långt innan vi kom hit - det kan vi inte ta till oss äran för. Och det faktum att vi har kroppar som fungerar för trädgårdsarbete, talang för att planera vackra saker och förmåga att få växter att trivas, det har vi med oss med arvsanlag och uppväxt.

Och om vi förtjänar att ha det så här bra, vad säger det då om dem som har det tufft i livet?! Skulle de som flyr frän krig eller utsätts för mobbing ha gjort något som förtjänar det?! Nej det går jag inte med på!
Dessutom tycker jag att "tacksamhet" är en mjukare känsla än "stolthet". Det finns så klart saker i min trädgård (och i mitt liv) som jag kan vara stolt över. Men stoltheten sätter en själv på en piedestal och puttar ner alla andra ett trappsteg lägre och det känns onödigt. Varför skulle jag signalera att någon annan skulle vara sämre än jag?! Sammantaget har vi alla talanger och handikapp, styrkor och svagheter. Vi är nog ganska likvärdiga allihopa, om man väger in alla aspekter.

Eftersom jag tror på en god Gud känns det självklart att rikta min tacksamhet till honom. Jag är övertygad om att det är tack vare honom som allt sammanföll till att Jonas och jag kunde köpa just det här huset. Och det är Gud som gjort mig till den jag är. Med talang för tomatodling, och glädje i att få hålla på med det.

Jag är väldigt tacksam. Och det tänker jag fortsätta med!

Idag är jag tacksam över vårt trädgård. Kolla bara hur den ser ut idag:


knoppande äppelblom
lycka kan vara en plats i solen
tulpan
smultronen blommar för fullt
nästan överblommade tulpaner är också vackra
gullviva
tusensköna - bellis
forsythian sjunger snart på sista versen
daggkåpan gör skäl för sitt namn
ytterligare en lätt bedagad tulpan
löjtnantshjärtan är en av mina favoriter
inte säker, men jag tror det är en påsklilja, med extra allt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar