söndag 3 maj 2015

Gotland en eftermiddag

Jag och mamma åkte till Gotland. Men vi var bara där ett halvt dygn. Ganska galet. Men väldigt trevligt.


Vi åkte fredag mitt på dan och när vi kom fram stod Kajsa och väntade på oss. Solen sken och det var tydlig vår i luften. (Till skillnad från hemma där det ösregnat hela natten och förmiddagen.) Vi började med lunch och sen körde vi mot sydost, för vi skulle hämta en vävstol i Lye. Eftersom vi hade lite gott om tid funderade vi på om vi kunde hinna se nåt speciellt längs vägen och insåg att Torsburgen - Nordens tredje största fornborg - inte skulle bli så lång omväg. Vi lät Kajsas gps i mobilen bestämma vägen. Hm. Det kanske inte var det bästa valet. En lång sträcka på små, små vägar. Och när vi väl kom fram insåg vi att vi inte skulle hinna klättra upp och titta på den så Kajsa tog några kort på avstånd. Men vi skrattade åt utflykten ändå, den var lite knasig och vi såg ju miljöer vi inte alls väntat oss.

Jag brukar säga att kvinnorna i min släkt är lika sin mamma. Invändningar?

Så småningom kom vi fram till rätt hus i Lye och packade in en liten vävstol till mamma. En Glimåkra som bara har 60 cm vävbredd. Precis vad hon letat efter. Och den såg jättefin ut.

Vid det här laget hade regnet kommit till Gotland också. Vi återvände till Visby, handlade lite och tillbringade sen kvällen hemma hos Kajsa. Jättetrevligt så klart. När det var sovdags kramade vi om varann och mamma och jag åkte till vandrarhemmet. Tidigt nästa morgon gick färjan hem igen.


Sen måste vi såklart montera ihop vävstolen för att förvissa oss om att alla delar fanns. Jo det gjorde det. Men ett problem måste ändå lösas. Slagbommen var till en 80 cm vävstol! Suck!! På nåt sätt måste vi korta den, får väl se vem vi kan anlita för det.
 
Man kan samla på vävstolar...

Just nu står det alltså fyra vävstolar i min mammas källare. Men den lilla i mitten ska avyttras. Den nya är längst till höger, den gamla som skymtar till vänster har alltid en trasmatteväv på gång och den stora i mitten brukar innehålla handdukar, dukar, gardiner eller något annat vackert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar