söndag 24 maj 2015

Denna helg - ett liv

Den gångna helgen har innehållit mycket. Lite av många olika saker och händelser.

Mycket trötthet och nedstämdhet pga trötthet. Och (för Jonas del) en hel del förkylning.

Det är väl det dåliga. Det goda är som vanligt mycket mer:

I fredags kväll plockade vi ihop lite saker och körde till sommarstugan i Sallanders hage. En del "måsten" fanns på vår lista, främst gräsklippning. Men mycket njutbart hanns med under det dygn vi var där. Bara att vara där för med sig glädje. Att ta en promenad och se Kalmar sund glittra. Att vakna tidigt och ligga och lyssna på fåglarna som sjunger och piper och kvittrar som galna!

Melodifestivalen med svensk seger (det var väl inte helt väntat!?)

Idag var vi med på konfirmation i Nybro kyrka. Fin mässa där konfirmanderna predikade om pärlorna i frälsarkransen. Denna högtid följdes av god mat och god gemenskap i några timmar. Vad rika vi är som har familj att glädjas med.

 

Jag fick träffa och krama Oskar en stund, och köpa nya skor till honom. Och han masserade mina spända axlar.

Och så, tämligen oväntat, kom ett telefonsamtal med frågan "har du jord att låna ut?". Jo det hade jag. Närmare tre säckar. Och inte hade jag tänkt använda det just idag. Tänk vad bra att vi kan få stötta varann med både det ena och det andra. Även sånt som inte hör till vanligheterna.

Och så en promenad runt Linnéasjön ihop med hunden. Vackra blommor. Lätt att associera till bougainvillea men det är nog snarare rhododendron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar