tisdag 19 maj 2015

Kyrkokonferens

Jonas och jag tillbringade tre dagar i Göteborg på kyrkokonferens -  Equmeniakyrkans samling för årsmöte, diskussioner, studium och gudstjänster. Det är gott att vara med och känna att man är en del av ett större sammanhang än bara ens lilla lokala församling. Och det är så mycket av intryck och tankar vi tar med oss hem.  

Temat var Förvandla världen. Bara en sån sak. För att göra det måste vi börja med oss själva, låta oss bli förvandlade.

Var man går i detta myller av människor stöter man gång på gång på människor man inte mött på länge. Det är gott att kunna glädjas över mötet, stämma av vad som hänt sen sist, eller bara möta leendet igen.

Seminarier och gudstjänster med budskap att ta till sig och reflektera över, musik och sång att ryckas med av och delta i, böner att be tillsammans eller för varann.

Mycket av de tankar jag tar med mig handlar om det där att leva i världen men inte av världen. Vi behöver både bibeln och dagstidningen. Ett spädbarn som inte har någon mänsklig kontakt dör även om det får mat och värme och annat nödvändigt. På samma sätt dör en församling om den inte har kontakt med sin omvärld, sitt samhälle. Det var för mig en utmanande tanke.

Förhandlingarna är också något positivt jag tar med mig. Jo faktiskt. De leddes av ett kompetent presidium som verkligen gillar sin uppgift. Och det smittar de av sig till oss andra. De utropar Äntligen! när det blir votering och de gillar trixiga propositionsordningar där flera yrkanden ska ställas mot varann i rätt ordning.

Dessutom fick Jonas och jag chansen att bo hos goda vänner. Förutom att det är skönare att bo i ett "hemma" än på hotell, fick vi en del tid till umgänge och prat med människor vi älskar.

En fullkomligt lysande helg ligger alltså bakom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar