tisdag 26 maj 2015

"Vackrare än så här blir det inte"

...det sa grannen när vi möttes i kvällningen och kommenterade hur grönt och vackert allt är, hur mycket som blommar just nu, och hur gott det doftar efter regnet. "I denna ljuva sommartid" sa han och log.


I vårt kök doftar liljekonvaljerna jag plockade vid stugan i lördags.

Rapsfälten är så illade gula att de nästan bländar.

När vi körde en runda genom skogen i kväll såg vi två rådjur. Till synes nöjda. Betande. Tittade på oss en stund när vi stannat, sen sprang de iväg in i skogen. Geten först och sen bocken.

Några fler djur såg vi inte.
Men vi såg tuvdun. Mycket tuvdun. Det är så ulligt och fint och ger mig associationer till sagoskog. Lite John Bauer-trolsk så där.


Syrenen avlöser häggen i trädgårdarna. Vi har lagerhägg och den blommar också just nu och får det att dofta vår vid vår entré. Och kastanjeträden blommar. Det är vackert! Och jag vet att det är säsong för näsduksträdet också, även om jag inte tittat på något än i år.
Imorgon måste jag binda upp mina tomater så de får stöd. Eller också ska jag tacka ja till ett erbjudande att åka till norra Öland och bl.a. titta på orkidéer. Det blir nog bra vilket som.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar