torsdag 6 juli 2023

Gummiband och snören

De senaste kvällarna har jag ägnat mig åt en ny väv. Det är ytterligare en av "Judits vävar" som jag ska prova. Väven är bara 20 cm bred men 6 meter lång för att räcka till alla de 53 varianter som fanns på Judits remsa. Det är samma solvning på allihopa, men jag kommer att behöva göra om trampuppknytningen några gånger. Jag har beskrivit den här remsan tidigare: 2023/02/nörderi

Det krävs åtta skaft och åtta trampor så det blir rätt många snören. Så det har tagit sin tid att få upp allt, men nu är det nog klart att börja väva. Eftersom det är en så smal väv och jag har satt upp den på min trissvävstol blir det ett plockepinn av alla skaften som står åt alla håll och kanter. För att lösa det knöt jag gummiband i ytterkanterna på alla skaft och trädde dem på en ring som hänger ner rakt ovanför skaften. Gummibanden påverkar inte trampningen för mig, men de begränsar hur mycket skaften kan vinkla iväg åt olika håll. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar