fredag 14 juli 2023

Jonas och tåget

Vägen hem till oss löper parallellt med järnvägen en bra bit. Det är inte ovanligt att tåget passerar där samtidigt som vi gör det. Jonas har gjort det till en grej att låtsas förundrad och med tillgjord röst säga nåt i stil med: "Tåget! Titta tåget! Tänk den som fick åka med tåget någon gång..." Jag - som åker tåg till jobbet minst ett par dagar i veckan -  är inte lika imponerad. Men jag har tänkt att nån gång ska han minsann få åka tåg.

Idag blev det av. Det enda han visste innan vi gav oss av var att vi skulle på utflykt. När vi åkte hemifrån gissade han på än det ena, än det andra. Men detta anade han inte. Jag körde till stationen i Örsjö där vi klev på tåget och åkte till Emmaboda. En resa som tar tio minuter. Vi käkade lunch-mackor på Fenix konditori och sen strosade vi rund ER-sjön. Och lite senare tåget tillbaka till Örsjö igen. 

En liten busig och löjlig utflykt i hemmiljön, blev det alltså. Men det lilla och enkla räcker ofta bra, och kan vara kravlöst jämfört med de stora projekten. Och Jonas var såå nöjd över tågresan 🤣😂 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar