lördag 15 juli 2023

Smygjakt

Häromkvällen spanade jag som vanligt ut genom fönstret innan jag gick och la mig. Jodå det gick vildsvin i träsket. Jag tog på mig jaktbyxor och jacka utanpå nattlinnet och smög ut. 

Jag smög till bortre gaveln på brygghuset, och hade 3-4 kultingar på bara några meters avstånd. Ett par suggor var något längre bort. Spännande att det gick att komma så nära. Men skjuta kunde jag inte där - det var helt fel riktning med hus i bakgrunden. 

Så småningom backade jag undan, och grisarna drog sig närmare kullen. Nu blev det bättre riktning. Men jag ville ändå inte skjuta - det var så svårt att se vilka djur jag egentligen siktade på. Så jag nöjde mig med att titta. Minst en av grisarna tittade åt mitt håll men kunde nog inte avgöra vad hon såg. Och vinden samarbetade med mig, de fick aldrig vittring av mig. 

Jag lämnade baksidan och smög mig runt gaveln på stallet. En sugga och många småttingar, åtminstone åtta stycken. Och äntligen gick det att avlossa ett säkert skott. En liten kulting fick sätta livet till, men oj så många det finns kvar därute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar