måndag 26 december 2022

Tre av samma

Av samma varp har jag vävt tre olika beklädnadstyger. Nu är de färdiga - vävda, tvättade och strukna.
Åttaskaftsdräll är tekniken. På engelska "turned twill". Åtta skaft och åtta trampor. Varp av ett  bomullsgarn som egentligen är tänkt för virkning. Tjockleken är ganska jämförbar med 16/2. Jag har använt en 60-sked med två trådar i rör. 

Det vita tyget har inslag av ett lite grövre bomullsgarn (vet inte tjockleken) för att få fram lite struktur i det enfärgade.
Det grå tyget har inslag av ullgarn 20/2 och blev väldigt mjukt och följsamt.
Det gula är bomull 16/2 i fyra olika nyanser som jag randat oregelbundet.

Nästan allt tyget har jag gett bort i julklappar till mina barn och min förhoppning är att det gula blir en kjol och det gråa blir två västar. Det vita har jag kvar och kommer att sy en blus till mig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar