fredag 2 december 2022

Höre?

Att "se i syne" är ju ett vedertaget uttryck för att tro sig se sånt som inte finns. Men vad är motsvarande formulering när det gäller hörsel? Att höra i höre? Eller i syne? Eller att önskehöra?

Oavsett vad det heter är det det jag håller på med när jag sitter i ett jakttorn i mörkret och väntar på vildsvin. Oftast är det så mörkt att nästan inget går att urskilja och då får jag istället lita till hörseln. Jag sitter där med spetsade öron och hoppas så mycket på att höra ljudet av steg, någon gren som bryts och klövar som skrapar mot sten. Varje litet prassel eller knäpp går att tolka som något mer och större.

Igårkväll satt jag i hästhagen ett par timmar, men hur mycket jag än önskade så kom inga djur fram. Det var bara regnet som fick naturen att låta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar