tisdag 15 februari 2022

Snart snart!

Ikväll ägnade jag en lång stund åt att solva och skeda den väv som ska bli beklädnadstyg i bomull. Jag höll på tills jag blev klar. Det blir lätt så när jag ser slutet närma sig av det jag håller på med. Men det var inte så smart. Tidigare kvällar har jag bara suttit en stund eftersom det frestar på nacken och ryggen rätt mycket. Ikväll glömde jag tänka på det (eller struntade i det) och det hade till följd att jag var ganska stel och öm när jag lämnade vävstolen. Men ändå - så skönt att vara klar med det mest tidsödande av alla förberedande steg. Nu tar det inte så lång stund innan det går att börja väva. Härligt!


Snart hoppas jag att odlingssäsongen tar fart också. Jag sådde de första fröna igår och det gjorde mig så glad. Purjolök sådde jag de frön som fanns kvar från förra året. Förra året odlade jag många sorters lök. Av den rosa löken var det en som gick i blom och som jag tog vara på fröna från. Så den sorten sådde jag också. Och när jag ändå höll på så gjorde jag en insats för vitlöken också. Jag fick inte den i jorden i höstas och plötsligt var det fruset i backen och inte längre möjligt att sätta den. Nu satte jag mina vitlöksklyftor i små krukor så att de ska hinna vakna till lite innan tjälen går ur jorden och jag kan sätta ut dem. Hoppas att det funkar att göra så. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar