torsdag 17 februari 2022

3 på G

De första centimetrarna är nu vävda på alla tre mina nya vävar. Allt funkar som planerat och jag ser inga fel varken i solvning, skedning eller uppknytning. 

Den lilla gula linväven har fått inslag av oblekt lin. Men den känns grov tycker jag. Det jag trodde skulle bli små gästhanddukar kanske blir disktrasor istället. Men det är ju också något som behövs så det är okej. Jag behöver nog klippa ner en provbit och tvätta den för att riktigt få en uppfattning om hur den känns och hur den ska användas.


Bomullstyget som jag planerar att sy kläder av blir ännu snyggare än det såg ut på bilden i beskrivningen. Jag är oerhört nöjd med mönster och färger. Hoppas att kvalitén blir mjuk och följsam så jag kan sy mig en sommarklänning så småningom.Draperiet i trasmattestil funkar enligt plan. Men det är ganska tidsödande att väva eftersom de sju fälten har varsitt inslag. Det kommer att ta sin tid innan det finns ett färdigt draperi. Men jag har ingen brådska med att få det klart och det känns kul att kunna mixtra så mycket med färger. En rutrad är klar och nästa är planerad.


Så nu går jag in i en ny fas. En lite lugnare. 

När jag sätter upp en ny väv är det så många moment som står i kö och ska utföras för att allt ska bli klart. Så då ligger jag i och jobbar på för att komma till vävningen. När varpen närmar sig slutet och det är en tidsfråga innan den är slut, då ökar jag också tempot. Får liksom bråttom att bli färdig och kunna ta ner väven och se hur den blev.

Men nu. När alla förberedelser är klara och vävningen börjat. När det mesta av väven ligger framför. Då är det inget som driver mig att hålla farten uppe. Då går jag ut och väver en stund när jag får lust, men kan också låta vävarna vila några dagar om jag väljer att göra annat.

Så här ser det ut i min vävstuga just nu:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar