torsdag 30 december 2021

Skott som smällare

På dagen när jag skulle in till stan och handla passade jag på att besöka åtlarna och kolla efter spår. I hästhagen fanns det massor av spår. Men bara efter harar. I kruthuset däremot hade det varit gris relativt nyligen. Så när kvällen kom ändrade jag mina planer och satte mig i kruthuset. Där är sällan helt tyst för man hör ljuden från stan. Den här kvällen lät det mer än vanligt. Många smällar och knallar. Tydligen är det en hel del som redan skjuter nyårsfyrverkerier. Jag funderade på om den nya typen av oväsen skulle påverka de vilda djuren. 

Efter knappt en timme hördes ljud av djur och två mörka kroppar syntes mot den vita snön. Det var ett par vildsvin som närmade sig från sydost. Från samma håll som det tidigare kommit vildsvin. Gissar att de går över grusvägen ungefär där kraftledningen fanns tidigare. I kikarsiktet såg jag fluffiga "teddybjörns-öron" och tänkte att grisarna kanske inte var så stora som jag först trott. De gick lugnt rakt framför mig och slumpen avgjorde vilken som föll för mitt skott.

Kanske var de så vana vid smällar och skott att den andra inte riktigt fattade vad som hände. Den blev i alla fall kvar i närheten en god stund. Jag hörde den traska omkring i snön och skymtade den som hastigast. Den "blåste" misstänksamt flera gånger och grymtade ibland. En lång stund trodde jag att jag kanske skulle få med mig två grisar hem. Men den kom aldrig ut från den skyddande skogen och till slut hade den gått därifrån. 

När jag skulle hämta den skjutna grisen var jag mer än nöjd att det "bara" var en. Den var så pass tung att jag inte fick upp den i korgen bakpå bilen ensam utan måste ringa efter hjälp. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar