tisdag 14 december 2021

Saffran





Jag vävde en saffransgul handduk. Det blev en så glad och fin färg att jag måste göra en till, men den får annan baksida.

Och så bakade jag saffransskorpor som blev "försvinnande goda". 

Smält 50 g smör och ½ g saffran. Rör om och låt det svalna lite. Vispa ner ett ägg.
Hacka 3/4 dl mandel och blanda med 3/4 dl socker, 2 dl mjöl och 3/4 tsk bakpulver.
Arbeta ihop allt och rulla ut till längder som läggs på en plåt och plattas till lite. Strö över lite råsocker.
Grädda ca 25 minuter i 175 grader.
Skär till lagom stora munsbitar, vänd snittsidan upp och torka 10 minuter i 125 grader med ugnsluckan lite på glänt. Skorporna kan med fördel stå kvar en stund till när ugnen stängts av och svalnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar