söndag 26 december 2021

Gla´hål i vintersol

Juldagen blev en skön och lugn hemmadag. Soligt men ruggigt kall vind lockade inte till utomhusvistelse. Jag vävde några timmar och njöt av det. Min långa handduksväv från i våras går nu mot sitt slut. Gla´hålet kröp fram över sträckbommen. 

Det har blivit många handdukar av varpen på 17-18 meter som jag satte upp. Jag har valt färger för en handduk i taget och har sedan glömt hurdana de blivit. Det ska bli roligt att rulla av alltihopa och titta på dem igen. Men inte idag. Än är det någon decimeter kvar att väva.

Den sista biten kommer inte att bli en handduk i fullängd. Men vad gör det? Den går att använda som gästhandduk eller bakduk eller något annat. Jag tar slut på smårester av garnspolar så den kommer att bli lite knasig. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar