torsdag 16 december 2021

Historia

Jag trodde att gården inte hade fler överraskningar att bjuda på. Vi har ju tittat igenom de flesta vinklar och vrår. Men idag fick jag erfara att en överraskning minsann inte behöver ta så stor plats. Den kan rymmas på en papperslapp faktiskt.

På loftet finns en gammal spinnrock. Den har fått stå där i sitt dammiga hörn. Fin och gammal, men om den är komplett och användbar vet jag inte. Eftersom jag odlade lin i somras har jag blivit lite nyfiken på om det går att spinna på den. Jag gick upp och tittade lite på den. Då såg jag att en lapp höll på att lossna från dess undersida. 

Läste och förundrades. Plötsligt blev spinnrocken mycket mer värd i mina ögon. Den har en historia! Det sista namnet på lappen är Sylvias, hon som vi köpte gården (och spinnrocken) av. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar