måndag 20 september 2021

Gamla vackra mattor

Tre gamla trasmattor som är slitna och blekta har jag sett på med nya ögon på sistone. Kanske blir de inspiration till kommande mattor. 

Den första är mönstrad i rosengång med olika trampordning för att ge "blommor" eller "vågor". Den här mattan använder vi faktiskt, den ligger i ett av badrummen. Jag tror att den kommer från Jonas släkt, men är inte säker.
Den andra mattan är både sliten och smutsig. Den kommer nog snart att användas runt ett jakttorn, som skydd för att inte djuren ska se om man rör sig lite. Och för att ge lite vindskydd också. Här är det en prickig rand som bildar enheten på i övrigt olikfärgade fält.


Den tredje mattan tror jag kommer från min mammas släkt. Även den måste nog bygga på nån sorts rosengång tror jag. Rätta mig om jag har fel. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar