onsdag 22 september 2021

Nytt på gång

Nu är det nya grejer på gång i vävstugan. Eller egentligen nya varianter eller versioner på sådant jag hållit på med ett tag. Jag ska förklara vad jag menar.

För varje väska jag gjort behövs ett band till axelrem. Varje väska behöver sin egen färgkombination till bandet så jag måste sätta upp en varp till varje band. Nu är ett nytt band påbörjat, i röd-gul-vit. 

På den lilla vävstolen är nu allt förberett för att börja väva nya väskor i rundväv. Den förra varpen var svart med lite grått. Den nya är beige med grönt. 

I min långa handduksväv har jag just börjat göra på ett nytt sätt. Den här handduken får två färger på vardera sidan - vitt och rött på undersidan och två nyanser grönt på översidan. Jag trampar de ljusa partierna rakt genomgående och gör gåsögon i de mörka ränderna. Tycker den blir rätt trevlig. Kanske blir det fler på samma sätt men andra färger.

 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar