tisdag 16 juni 2020

Väntans tider

Jag går och väntar på knoppar som ska bli blommor och blommor som ska bli frukt.

Pioner är en av alla mina favoriter. Och jag skulle gärna ha många olika sorter i min trädgård. Jag tycker det är så fascinerande när det ur en ganska liten rund knopp vecklar ut sig kronblad efter kronblad till en jätteblomma. Hur fick allt plats i knoppen?! Till min glädje finns det en hobbe pioner i vår nya trädgård och jag är så spänd på att få se den utslagen. Nu är det en rosa läckerhet, som ser ut som en generös skopa jordgubbsglass med strängar av jordgubbssylt. Vad månde bliva av detta?I växthuset har många av tomatplantorna utslagna blommor och jag längtar efter att de ska bli skördeklara frukter. Idag tjuvade jag och fixade med dem. De växer rejält! Och det är bra för i det nya växthuset kommer plantorna att kunna bli högre än de jag haft tidigare år, och därmed kunna ge mer frukt. Tänk när den första är mogen....


En del av bifftomaterna har knasiga blommor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar