onsdag 17 juni 2020

Liten kulting


När jag vävt färdigt för kvällen smög jag till baksidan av huset och lyssnade. Det knakade lite en bit bort i skogen och jag gissade att flocken vildvin var på väg. Så jag gick in för att hämta bössan och lite andra saker - bland annat myggskrämmaren som var nödvändig. 

När jag gick ut igen hörde jag dem direkt när jag steg ner från verandan. De var redan på baksidan av huset. Klockan var inte ens elva så det var inte helt mörkt och jag såg fem, sex små kultingar. Jag stannade där jag var, precis utanför jordkällaren, stödde bössan mot skjutstödet, tände nattsiktet och osäkrade. 

Ganska snart hade jag ett bra läge och sköt. Bara tio meter från vårt hus föll det lilla vildsvinet. Resten av flocken försvann så klart, men de hade inte särskilt bråttom och jag misstänker att de snart är tillbaka igen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar