torsdag 4 juni 2020

Nattliga besökare

Sovrumsfönstret står på glänt och det är så ljuvligt att, när en vaknar, ligga och lyssna på den intensiva fågelsången så här års. Sången blir ju klarare och kommer närmare med fönstret öppet.

Men sent igårkväll när jag skulle sova hörde jag andra ljud och förstod att det var större djur därute. Lite nyfiken tassade jag upp och kikade ut men såg ingenting. Så jag gick ner, tog med en lampa och öppnade dörren på baksidan. Det var vildsvin. Och de reagerade inte nämnvärt på mig och lampan. Jag ropade på Jonas som också hann komma innan flocken uppfattade oss och bestämde sig för att dra sig därifrån. Vi kunde skymta tre, fyra stycken där vi stod men de flesta var längre bort, dolda av mörker och vegetation. Förundrade hörde vi knakandet och stegen av många många klövar. Och några plumsade genom vattnet på sin väg vidare. Det måste varit ett rejält gäng. 

Nästa morgon gick jag ut och kollade lite. Och nog fanns det spår efter dem. Från under äppelträden och bort mot vattendraget var det både upptrampat, betat och bökat. Men som väl är, ingenting inne i trädgården. 

Vi bör nog fixa något slags staket istället för det skräpiga nätet som vi städade bort tidigare i våras...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar