fredag 26 juni 2020

Kalasbra start

Semestern börjar med grillat. Det är sen gammalt. Denna gång blev det röding och stekost i varsitt foliepaket. Och ett litet glas bubbel i kvällningen smakade också bra.

Vid läggdags hördes vildsvinen på lite avstånd. Men när jag inte kunde sova och gick upp för at dricka lite vatten passade jag på att lyssna igen. Och då var de alldeles nära.

På med byxor och jacka utanpå nattlinnet, och så hörselkåpor, skjutstöd och bössa. Sen upprepades nästan exakt som för en dryg vecka sen. Jag stod precis utanför jordkällaren och sköt en liten kulting (gylta igen) ca tio meter från huset, just i gränsen mellan gräsmattan och den risiga och ovårdade delen av baksidan. Även denna denna gång var det en stor flock som gav sig av. 

Första morgonen på semestern gick i lugnt tempo. Sen åkte vi till Almvik för att fira syrran som fyllde primtal. Det blev ett mycket trevligt och samtidigt corona-säkert firande: Fika utspridda i trädgården, med kakor och bulle i varsin påse, och fina bakelser istället för tårta. Varmt och ljuvligt högsommarväder.

Underbar start på semestern!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar