tisdag 4 februari 2020

Dynor och skärvor i skön förening. Del 4

Jag vävde ryggstycket till min dyna i samma färger som bakgrunden till motivet på framsidan.

När jag klippt ner väven sydde jag fast ett par små paljetter som fönster (eller ögon) på huset. Jag strök vlieseline på baksidan av motivet för att göra det lite stadigare och för att fixera en del av alla långa trådar som fanns där.


Eftersom jag tycker väven blev så himla fin vill jag göra något extra av monteringen. Så jag vävde ett band i samma färger som dynan för att kunna sätta öglor i hörnen. Det blir en liten flirt till servisen - öglor i hörnen, likt öron på kopparna.När jag sydde ihop den stoppade jag den med "fluff" som blivit över från en annan kudde (som var alldeles för tjock och hård innan vi tog bort en del fyllning). Återbruk även på detta alltså. Jag har inte köpt någonting alls för att genomföra mitt projekt utan bara använt sånt som redan fanns hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar