måndag 3 februari 2020

Hönshjärnor!!

I två veckor var hönsen instängda inomhus i det nybyggda hönshuset. Sen blev hönsgården också klar och vi öppnade luckan så de kunde komma ut. Men det ville de inte. Och vill fortfarande inte, trots att det gått tre veckor nu. En gång bar jag ut dem, en efter en, och ett par gånger har jag puttat ut dem genom luckan.

Där ute finns grönt gräs att njuta av, och där finns majs och snäckskal. Och några av dem verkar trivas när de väl blivit tvingade att vara ute. Men de går inte ut frivilligt. Och flera av dem står och trycker precis utanför luckan.

Knasbollar! Hur ska jag göra för att de ska fatta att det är trevligt ute? Jag kan inte hålla på och jaga ifatt dem och tvinga ut dem. Jag vill inte att de ska vara rädda för mig.

Höns brukar väl vara nyfikna?! Varför inte dessa höns? Eller är det något fel på hönsgården? Eller är hönshuset så himla fint att de inte vill lämna det?

Frågorna är många, och hönsen är kvar inne.


Inne på det gamla dasset finns luckan in till hönshuset

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar