söndag 2 februari 2020

Dynor och skärvor i skön förening. Del 3

På detta sättet har jag aldrig vävt förut: Med en assiett och en bild på ett papper bredvid mig.

Den uppsatta väven är en sorts kypertvariation med fyra skaft och fyra trampor.

Jag hade ett urval av nystan i valda nyanser och så försökte jag efterlikna min bild. Måttband och sax användes flitigt för att få rätt på proportioner och färgbyten.

Förvånansvärt snabbt växte min bild fram. En slags bildväv. Inte allt blev som jag tänkt mig. Och skulle jag göra om den skulle jag göra den annorlunda. Men det finns ju inget som är rätt eller fel - det här är min tolkning av mönstret på assietten. Och somligt blev bättre än jag tänkt från början: att göra gräset i ryaknutar av ullgarn var något som bara dök upp i huvudet en natt.
Tekniken på min dyna blev alltså kypert med ryaknutar och inplock.

Galet roligt att väva! Nördigheten har slagit alla rekord. Jag ville inte göra något annat än att väva, jag kunde inte somna för jag låg och planerade vävning, och när jag väl somnat drömde jag också om det.

Tillräckligt bra nyans

En liten bit i taget

Snart klart

Hela motivet färdigvävt

Jag är riktigt förundrad över hur fint det blir. Häftigt att jag lyckas återskapa motivet. Väldigt kul att utgå från något som är så långt från vävning - porslin. Jag får tacka Riksvävarna för temat som gav mig idén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar