onsdag 12 februari 2020

Diskmaskin

Många gånger genom åren har Jonas och jag varit tacksamma över flera olika maskiner och verktyg, och en av de vi mest uppskattat är diskmaskinen. Det senaste halvåret har vi varit utan denna fantastiska manick. Vi har grunnat fram och tillbaka på om vi skulle helrenovera köket nu snart, eller vänta med det ett par år och bara göra det nödvändigaste nu.

Under tiden har vi diskat för hand. Ingen av oss tycker att det är så där trivsamt, eller meditativt som andra talar om. Och jag är trött på att det alltid ser så stökigt och uppställt ut på köksbänken. Antingen av disk eller av porslin som står på tork. Och även om en plockar upp i skåpen så står ändå torkstället kvar och det ligger diskborstar mm och skräpar.

När det visade sig att vi behövde byta uppvärmning och vattenpump och en del såna grejer blev det självklart att inte göra någon storrenovering nu. Och egentligen tycker vi att köket är rätt charmigt som det är, även om det finns detaljer som kan bli bättre (eller mycket bättre). Så vi köpte oss en diskmaskin i julklapp till oss själva och nu är den inkopplad.

Äntligen!

Bänken är tom. Och när det är dags att diska behöver jag bara trycka på ett par knappar och sen kan jag ägna mig åt avsevärt roligare saker medan disken blir ren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar