lördag 7 december 2019

Lördag med jakt och umgänge

Dagens jakt blev inte som planerat, för den hund som skulle kommit på "besök" och hjälpt oss jaga vildsvin kunde inte komma. Men det blev jakt ändå.

Vi var rätt många som samlades vid kojan på morgonen. Eftersom vildsvinen är ett problem bland villaägarna i Madesjö bestämde vi oss för att gå ett drev på de marker som ligger i anslutning till villaträdgårdar. Dels för att göra vad vi kan, och dels för att visa att vi gör vad vi kan. När drevkedjan var nästan framme hos raden av passkyttar hördes skott, och sen ett anrop över radion. Ytterligare ett skott från en av drevkarlarna och det var klart.
Kaffe och småprat följdes av ytterligare ett drev i närheten, men då kom inga djur i läge.

Mycket som var bra:
att en gris fälldes
att det var P och P som fick skjuta
att flera både såg och hörde att vi jagade
att bonden kom och pratade jakt med oss
att solen bröt igenom några gånger

Men bäst är att vi har ett så himla trevligt jaktlag.

Senare på dagen kom goda vänner hit och hjälpte oss laga en läcka i taket till stallet. Ovärderligt att få hjälp med sånt vi inte kan själva. Middag och en trevlig stund tillsammans inne i värmen efteråt.

Vi gjorde en "wok" - det var länge sen sist.
Rådjurskött fick koka en liten stund i saltat vatten med peppar och lagerblad.
Sen vilade det ett par timmar i en marinad av olja, rödvin och diverse kryddor.
Hackad purjolök, grovstrimlad morot, förvällda bönor, småtomater från frysen hälldes tillsammans med kött och marinad i en stekgryta och fick fräsa en stund.
Kokta (och klippta) nudlar rördes i på slutet.
Det blev en både färgglad och god måltid. Kaffet efteråt fick lite adventskänsla tack vare mjuk pepparkaka och glöggtryfflar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar