fredag 20 december 2019

Annorlunda adventskalender

Utanför min dörr på jobbet finns en liten hylla som är tänkt att ställa kaffemuggen på medan en låser upp och öppnar. Eftersom mitt kontor ligger granne med fikarummet behöver jag inte stänga när jag hämtar kaffe så jag kan använda hyllan till annat.

I slutet av november satte jag dit tre små tomtar som jag tycker är fina. Tänkte att de får stå där till jul så kan jag ta med något annat sen.

Många passerar mitt rum på väg till och från fika- och lunchrummet och flera la märke till mina tomtar. Och i någons huvud väcktes en idé.
En dag hade tomtarna fått sällskap av en virkad liten grej. Lite kul, tyckte jag.
Ett par dagar senare var den virkade plutten utbytt mot ett träd. Det här var busigt. Jag frågade runt men lyckades inte lista ut vem som låg bakom detta.
Och sen fortsatte det. Inte varje dag, men en eller ett par gånger i veckan byttes grejerna ut. Tomtarna har haft sällskap av en groda, en dinosaur, olika typer av träd, en burk dunderhonung och Bamses stjärnkikare.

Vid ett tillfälle hade vi glöggmys tillsammans och då pysslade några andra lärare till en snögubbe och lite godis. Och häromdagen hade en annan lagt dit ett äpple.

Men i övrigt är det samma person som busat med mig och mina tomtar hela advent. Tänk att en så liten grej kan sprida så mycket glädje. Jag har verkligen uppskattat det, och nästan alla på kontoret har varit medvetna om detta, och nyfikna på vem som låg bakom. Och eftersom jag lagt upp bilder på facebook varje gång något förändrats så är det riktigt många som fått glädja sig över detta #tomtebus.

Idag - sista dagen på jobbet innan långt juluppehåll - gav sig den busiga kollegan till känna. Strongt att hålla det hemligt hela tiden, men skönt att jag till slut fick veta. Stort tack för en rolig "adventskalender"!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar