Jag tyckte det såg ut att kunna vara en mjuk pepparkaka med saffransglasyr och lingon och kokos. I min tanke skulle det kunna vara en väldigt god kombination så jag bestämde mig för att baka en sådan. Hittade inget recept som överensstämde helt med min plan, så jag kombinerade ett par olika.
När vi provsmakade hävdade Jonas att vi inte kunde bjuda på den, att han faktiskt måste äta hela själv. Den var alltså verkligen mycket god.
Här är receptet:
Mjuk pepparkaka med saffransglasyr och lingon och kokos
5 dl strösocker4 ägg
5 dl vetemjöl
4 tsk kanel
2½-3 tsk malen kryddnejlika
4 tsk malen kardemumma
2 tsk malen ingefära
2 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
275 g smör, smält men inte varmt
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem tillsammans med filmjölken. Rör i smöret.
Grädda i långpanna i mitten av ugnen i 175 grader.
Låt kakan svalna
100 g smör
1½ msk grädde
½ g saffran
4½ dl florsocker
Smält smöret, rör i grädde och saffran. Blanda i florsocker till en jämn smet.
Bred detta över pepparkakan när den svalnat
Strö över
1 dl tinade lingon
riven kokos
Skär upp i bitar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar