söndag 8 december 2019

Hittegods

Det finns mycket att hitta i gamla hus. Det är väl ett faktum snarare än en nyhet. Men VAD vi hittar är ju nyheter varje gång.

Ett femtiotal fönster och några dörrar upptäckte vi direkt.

För ett par veckor sedan letade jag ytterkrukor. Fann vad jag behövde men också en hylla med gamla dörrlås.

Igår behövde vi verktyg till plåtarbete. Det hade vi inte med när vi flyttade hit, så vi letade i de verktygslådor och lårar som lämnats kvar i snickarverkstan. Där fanns en låda med murarverktyg, en hel blocknyckelsats och så skiftnycklar, tänger, tvingar och en massa annat i en salig röra. Här finns arbete med att gå igenom allt för att "upptäcka" och sortera. (plåtsax hittade vi dock inte).

Idag öppnade vi luckan till vinden på bostadshuset. Inte jättemycket grejer men flera beståndsdelar till en vävstol och några säckar med klippta trasor fanns där. Jag visste att det fanns delar till en vävstol också på garagevinden och gick dit för att titta över det. Jag tror minsann vävstolen är komplett. En gammal variant som säkert är gjord av en bysnickare. Men häftigast är att den har plats för två garnbommar. Riktigt kul.

När jag kollade runt bland dessa delar kikade jag ner i ett annat utrymme. Och där fanns ett gevär! Det var minsann oväntat. Rostig och dammig och dan. Jonas konstaterade att det är ett luftgevär så det är alltså inte licenspliktigt - skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar