fredag 29 november 2019

Som genom ett trollslag...

I princip hela november har varit mulen, regnig, dimmig och extremt mörk. Inte många soltimmar har vi fått och tröttheten har varit påtaglig för både mig och många andra.

I morse regnade det som vanligt men under förmiddagen övergick nederbörden mer och mer i snö. En stund innan jag skulle åka från jobbet tvärstannade jag och bara tittade. Genom fönstret kom det ljus! Solen hade redan gått ner, men molnen drog sig undan och gav plats för en lysande kvällshimmel. Så vackert.


Allt eftersom det klarnade upp sjönk temperaturen och när jag körde hem fick det gå sakta och försiktigt. Men jag njöt ändå av färden. För världen var inte längre becksvart. Snön hade klibbat fast överallt och träd, buskar, gräs - ja allt - var vitt och glittrande i bilens strålkastarljus. Och en tunn nymåne skymtade över horisonten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar