tisdag 12 november 2019

Månens dragningskraft

Att månen påverkar jorden syns ju på tidvattnet. Och en del människor säger sig påverkas av månens faser (kanske för att vi till så stor del består av vatten - inte vet jag). På senare år har jag blivit mycket mer medveten om månen än tidigare: Det är ljusare i skogen på natten när det är fullmåne och därför lättare att se vildsvinen när jag sitter på pass. Jag har faktiskt en urtavla på min smart-klocka som, förutom att ange tiden, också visar vilken fas månen är i. Just för att jag lätt ska veta om månen kan ge mig något extra ljus eller inte.


Häromdagen när jag körde hem var det för ovanlighetens skull inte mulet utan riktigt klart och jag hade fullmånen rakt framför mig. Blev rätt sugen att åka ut i skogen men avstod (visste att jag måste vara vaken och alert nästa dag). Men "självklart" kom det bild på gris från åtelkameran den kvällen.

När jag gick och la mig sken en lite suddig fullmåne in på min kudde. Mycket trivsamt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar